Effect of periodically use of garlic powder on growth performance and antibody titer to Newcastle and infectious Bursal diseases in broiler chickens

Document Type: Original article

Authors

1 Chalous Branch, Islamic Azad University, Young Researchers Club, Chalous, Iran;

2 Chalous Branch, Islamic Azad University, Chalous, Iran;

3 Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Young Researchers Club, Qaemshahr, Iran;

Abstract

Background & Aim: A feeding trial was conducted to investigate the effect of periodically use of garlic on growth ‎performance, and antibody titer to Newcastle and infectious bursal diseases in broiler ‎chickens. Experimental: Ross broiler chicks randomly allocated into the 10 dietary treatments ‎for 6 weeks. A 3 × 4 factorial experiment was used as three periods of feeding (starter, grower and ‎finisher) and four levels of garlic powder (0, 0.5, 1 and 3 %). Results & Discussion:  Feed intake was significantly higher in control group (ppppp Industrial and Practical Recommendations: According to the findings, garlic powder, because of having antibacterial properties and other composition, can have some positive effects on growth function and immune system of broiler chickens. So, using it in culture units and producer companies of animal food for producing of healthy and organic production can be recommended.   

Keywords


Article Title [Persian]

اثر مدت و میزان استفاده از پودر سیر بر رشد و میزان تیتر آنتی بادی علیه واکسن نیوکاسل و گامبرو در جوجه های گوشتی

Authors [Persian]

  • مهدی رئیسی 1
  • سیدعلی اوسط حسینی علی آباد 2
  • محمدباقر پاشا زانوسی 2
  • امیر روفچایی 3
1 عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران؛
2 عضو هیأت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران؛
3 دانشجوی دکتری تغذیه طیور، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران؛
Abstract [Persian]

مقدمه و هدف:  به منظور کاهش عوارض جانبی آنتی بیوتیک های سنتتیک محرک رشد، استفاده از گیاهان دارویی به عنوان محرک های بالقوه رشد، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در این مطالعه تأثیر گیاه سیر که از دیر باز به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده بوده است بر عملکرد رشد و میزان تیتر آنتی بادی علیه واکسن نیوکاسل و گامبرو در جوجه های گوشتی مورد ارزیابی قرار گرفت. روش تحقیق: به منظور بررسی تأثیر مدت و میزان استفاده از پودر سیر (Allium sativum L.) بر صفات مورد آزمایش در جوجه های گوشتی، آزمایشی با 240 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل 4´3 با دو عامل سطح مصرف پودر سیر در جیره (شامل: 0، 0/5، 1 و 3 درصد) و دوره زمانی مصرف (آغازین، پایانی و کل دوره) انجام شد. نتایج و بحث: مصرف پودر سیر در سطوح 1 و 3 درصد موجب افزایش معنی دار صفت وزن گردید(0/5>p). دوره زمانی مصرف پودر سیر اثر معنی داری بر مصرف خوراک و افزایش وزن نداشت، اما در مجموع تیمارهایی که در دوره پایانی پرورش پودر سیر مصرف شدند، افزایش وزن بیشتری داشتند. پایین ترین ضریب تبدیل غذایی در پایان دوره پرورش مربوط به گروه های تغذیه شده با جیره حاوی 1 درصد پودر سیر بود که تفاوت معنی داری را با تیمارهای مصرف کننده 5/0 درصد پودر و سیر شاهد داشت (0/001>p). نتایج تیتر آنتی بادی نیوکاسل در هیچ یک از مراحل نمونه گیری اختلاف معنی داری را بین تیمارهای آزمایشی نشان نداد. نتایج تیتر آنتی بادی گامبرو در 33 روزگی نشان داد که تیمارهای تغذیه شده با جیره حاوی 1 و 3 درصد پودر سیر دارای بالاترین تیتر آنتی بادی علیه واکسن گامبرو دربین گروه های آزمایشی بوده (0/001>p) و در 42 روزگی نیز، تیتر آنتی بادی پرندگان مورد آزمایش به طور معنی داری در تمام سطوح مصرف پودر سیر، نسبت به شاهد بیشتر بود (0/001>p). دوره های زمانی مصرف پودر سیر هیچ اثر معنی داری بر تیتر آنتی بادی نیوکاسل و گامبرو بین تیمارهای آزمایشی نداشت.  به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از سطوح 1 و 3 درصد پودر سیر در دوره زمانی مصرف، سبب بهبود عملکرد رشد و تیتر آنتی بادی بر علیه واکسن گامبرو در جوجه های گوشتی شده است. توصیه کاربردی-صنعتی:  با توجه به نتایج این تحقیق، پودر سیر به دلیل وجود خواص ضد باکتریایی ترکیب آلیسین و سایر ترکیبات موجود در آن، می تواند تأثیر مثبتی بر عملکرد رشد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی داشته باشد، لذا استفاده از آن به  جهت تولید محصول سالم و ارگانیک توصیه می شود.

Keywords [Persian]

  • پودر سیر جوجه گوشتی دوره زمانی مصرف عملکرد رشد تیتر آنتی بادی

زیار لاریمی، ا. 1387. بررسی اثر جایگزینی گیاهان دارویی سیر، نعناع و پیاز، بجای آنتی بیوتیک های مرسوم برای کنترل عفونت باکتری اشرشیاکلی (E. coli) در جوجه های گوشتی. سومین کنگره علوم دامی کشور. دانشگاه فردوسی مشهد. مشهد. 2276 صفحه.

گلچین کوهی، م. 1383. بررسی اثرات اسید آمینه متیونین و پودر سیر روی عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی آرین. پایان نامه کارشناسی ارشد علوم دامی. دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان. 157 صفحه. 

 

Amagase, H., Petesch, B.L., Matsuura, H., Kasuga, S. and Itakura, Y. 2001. Intake of garlic and its bioactive components. Journal of Nutrition, 131 (3): 955–962.

Amooz Mehr, A. and Dastar, B. 2009.  Effects of alcoholic extract of two herbs (garlic and thymus) on the performance and blood lipids of broiler chickens. Journal of Agricultural Science Natural Resources, 16(1): 62-68.

Alcicek, A., Bozkurt, M. and Cabuk, M. 2003. The effect of an essential oil combination derived from selected herbs growing wild in Turkey on broiler performance. South African Journal of Animal Science, 33: 89-92.

AOAC (Association of Official Analytical Chemists), 1990. In: Helrich, K. (Ed.), Official Methods of Analysis of the AOAC, 15th ed. AOAC, Arlington, VA, USA.

Bordia, A., Bansol, H. C., Arora, S. K. and Singal, S. V. 1975. Effect of the essential oils of garlic and onion on dementary hyperlipemia. Atherosterosis, 2: 15-18.

Barragry, T.B. and Powers, T. 1994. Veterinary Drug Therapy. Lea and Febiger, Philadelphia, PA, USA.

CAFA (Commission on Antimicrobial Feed Additives), 1997. Antimicrobial feed additives. Swedish Official Government Reports 1997:132. Ministry of Agriculture, Stockholm, Sweden.

Church, D. C. and Pond, W. G. 1988. Basic Animal Nutrition and Feeding, 3rd ed. Wiley, New York, NY, USA.     

Demir, E., Sarica, S., Ozcan, M. A. and Suicmez, M. 2003. The use of natural feed additives as alternatives for an antibiotic growth promoter in broiler diets. Brazilian Journal of Poultry Science, 44: 44-45.

Dorhoi, A., Dobrean, V., Zahan, M. and Virag, P. 2006. Modulatory effects of several herbal extracts on avian peripheral blood cell immune responses. Phytotherapy Research, 20: 352-358.

El-Habbak, M. M. E., Saleh, K., Arbid, M. S., Hagazi, A. G. and Sofy, H. 1989. Influence of Garlic (Allium sativum L.) on some biological and biochemical changes in Japanese quails with special refrence to its hypocholestrolemic activity. Archive fur Geflugclkunde, 53: 73-79.

Freitas, R., Fonseca, J. B., Soares, R. T. R. N., Rostagno, H. S. and Soares, P. R. 2001. Utilization of garlic­ (Allium sativum L.) as growth promoter of broilers. Revista Brasileira de Zootecnia, 30: 761–765.

Gabor, S., Vilmos, P., Bela, N., Istvanne, E. and Gyorgy, N., et al. 1998. New type of immune-stimulant to increase antibody production in response to viral and bacterial vaccines. Magyar Allatorvosok Lapja, 120:719-721.

Haq, A. U., Meraj, K. A. and Rasool, S. 1999. Effect of supplementing Allium sativum (Garlic) and Azadirachta indica (Neem) leaves in broiler feeds on their blood cholesterol, triglycerides and antibody titre. International Journal of Agriculture and Biology, 1( 3):125-127

Jafari, R. A., Ghorbanpoor, M. and Hoshmand Diarjan, S. 2008. Effects of dietary garlic on serum antibody titer againt Newcastle disease vaccine in broiler chicks. Journal of Biological Sciences, 8: 1258-1260.

Kim, Y. J., Chen, I. H., Cho, J. H. , Yoo, J. S., Wang, Q., Wang, Y. & Huang, Y. 2007. Evaluation of dietary l-carnitine or garlic powder on growth performance, dry matter and nitrogen digestibilities, blood profiles and meat quality in finishing pigs. Animal Feed Science and Technology, 141, 141–152

Knarreborg, A., Simon, M. A., Engberg, R. M., Jenson, B. B., & Tannoek, G. W. 2002. Effects of dietary fat source and subtherapeatic levels of antibiotics on the bacterial community in the ileum of broiler broiler chickens at various ages. Applied and Environmental Microbiology,  68: 5918-5924.

Konjufca, V. H., Pesti, G. M. & Bakalli, R. I. 1997. Modulation of cholesterol levels in broiler meat by dietary garlic and copper. Poultry Science, 76:1264–1271.

Lewis, M. R., Rose, S. P., Mackenzie, A. M. & Tucker, L. A. 2003. Effects of dietary inclusion of plant extracts on the growth performance of male broiler chickens. British Poultry Science, 44 (Suppl. 1): 43–44.

NRC, 1994. Nutrient requirements of domestic animals. Nutrient requirements of poultry. 157P. 9th rev.ed. National Research Concil, National Academy Press. Washington, DC.

Patterson, T. A. and Barkholder, K. M. 2003. Application of prebiotics and probiotics in poultry production. Journal of Poultry Scince, 82: 627-637.

Rivlin, R. S. 2001. Historical perspective on the use of garlic. Journal of Nutrition, 131 (3): 951–954.

Sarica, S., Ciftci, A., Demir, E., Kilinc, K. and Yildirim, Y. 2005. Use of an antibiotic growth promoter and two herbal natural feed additives with and without exogenous enzymes in wheat based broiler diets. South African Journal of Animal Science, 35: 61–72.

Thakar, N. M., Chairmam, D. M., McElroy, A. R., Novak, C. L. and Link, R. L. 2004. Pharmacological screening of some medicinal plants as antimicrobial and feed additives. Msc Thesis. Department of Animal Science. Virginia Polytechnic Institute and State University, Blacksburg, Virgina USA. 73P.