• Home
  • Browse
    • Current Issue
    • By Issue
    • By Author
    • By Subject
    • Author Index
    • Keyword Index
  • Journal Info
    • About Journal
    • Aims and Scope
    • Editorial Board
    • Editorial Staff
    • Publication Ethics
    • Indexing and Abstracting
    • Related Links
    • FAQ
    • Peer Review Process
    • News
  • Guide for Authors
  • Submit Manuscript
  • Reviewers
  • Contact Us
 
  • Login ▼
    • Login
    • Register
  • Persian
Home Articles List Article Information
  • Save Records
  • |
  • Printable Version
  • |
  • Recommend
  • |
  • How to cite Export to
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • Share Share
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
Journal of Herbal Drugs 
(An International Journal on Medicinal Herbs)
arrow Articles in Press
arrow Current Issue
Journal Archive
Volume Volume 9 (2018/2019)
Volume Volume 8 (2017/2018)
Volume Volume 7 (2016/2017)
Volume Volume 6 (2015/2016)
Volume Volume 5 (2014/2015)
Volume Volume 4 (2013/2014)
Issue Issue 4
Issue Issue 3
Issue Issue 2
Issue Issue 1
Volume Volume 3 (2012/2013)
Volume Volume 2 (2011/2012)
Volume Volume 1 (2010/2011)
Kumar B.S, A., Khan, S., Setty Saran, G., Kumar, N., V, L. (2013). α-Amylase inhibition and antioxidant activity of Singhnad Guggul in vitro. Journal of Herbal Drugs (An International Journal on Medicinal Herbs), 4(2), 59-62.
Ashok Kumar B.S; Saleemulla Khan; Gopi Setty Saran; Naveen Kumar; Lokanath V. "α-Amylase inhibition and antioxidant activity of Singhnad Guggul in vitro". Journal of Herbal Drugs (An International Journal on Medicinal Herbs), 4, 2, 2013, 59-62.
Kumar B.S, A., Khan, S., Setty Saran, G., Kumar, N., V, L. (2013). 'α-Amylase inhibition and antioxidant activity of Singhnad Guggul in vitro', Journal of Herbal Drugs (An International Journal on Medicinal Herbs), 4(2), pp. 59-62.
Kumar B.S, A., Khan, S., Setty Saran, G., Kumar, N., V, L. α-Amylase inhibition and antioxidant activity of Singhnad Guggul in vitro. Journal of Herbal Drugs (An International Journal on Medicinal Herbs), 2013; 4(2): 59-62.

α-Amylase inhibition and antioxidant activity of Singhnad Guggul in vitro

Article 1, Volume 4, Issue 2, Summer 2013, Page 59-62  XML PDF (478.39 K)
Document Type: Short communication
Authors
Ashok Kumar B.S email 1; Saleemulla Khan2; Gopi Setty Saran1; Naveen Kumar1; Lokanath V1
1Department of Pharmacognosy, Sri K.V. College of Pharmacy, Chickballapur, Karnataka;
2Department of Pharmacognosy, Manipal College of Pharmaceutical Sciences, Manipal, Karnataka, India;
Abstract
Background & Aim: Singhnad Guggulu is a traditional Ayurvedic formula for detoxifying and rejuvenating the joints. The present study was to investigate the α-amylase inhibition and antioxidant activities of aqueous extract of Singhnad Guggul (AESG). Experimental: α-Amylase inhibition assay by dinitro-salicylic acid method and antioxidant activity by ferric chelating and ferrous reducing assay. Results: AESG indicated that potent α-amylase inhibition activity (IC50= 84.00 µg/ml). AESG also showed ferric chelating and ferrous reducing activities. Recommended applications/industries: Our studies showed that  Singhnad Guggulu possess alpha- amylase and antioxidant properties.
Keywords
Singhnad Guggul; α-amylase; Chelating assay
Article Title [Persian]
خاصیت بازدارندگی آلفا-آمیلاز و آنتی اکسیدانی داروی گیاهی سیگناد گوگال در شرایط آزمایشگاهی
Authors [Persian]
اشوک کومار1; سالیمولا خان2; گوپی ستی ساران1; ناوین کومار1; لوکانت وی1
1گروه فارماکوگنوزی، سری کا وی کالج داروسازی، چیکبالاپور، کاراناتاکا، هند؛
2گروه فارماکوگنوزی، کالج داروسازی مانیپال، مانیپال، کاراناتاکا، هند؛
Abstract [Persian]
مقدمه و هدف: سیگناد گوگال یکی از داروهای گیاهی است که در طب آیورودا هند کاربرد فراوانی دارد. در تحقیق حاضر اثر عصاره آبی سیگناد گوگال بر بازدارندگی آلفا آمیلاز و خاصیت آنتی اکسیدانی آن مورد بررسی قرار گرفت.    روش تحقیق: به منظور بررسی اثر آنتی اکسیدانی ، از روش قدرت احیا کنندگی FRAP و برای تعیین فعالیت بازدارندگی آلفا آمیلاز از روش دنیترو-سالیسیلیک اسید استفاده شد. نتایج و بحث: نتایج نشان داد که سیگناد گوگال دارای پتانسیل بازدارندگی آلفا-آمیلاز و آنتی اکسیدان به روش  FRAP با IC50 معادل 84 میکروگرم در میلی لیتر می باشد. توصیه کاربردی/ صنعتی: نتایج تحقیق حاضر بیانگر آن است که سیگناد گوگال ترکیبی از چند گیاه دارویی Commiphora mukul   Emblica officinalis, Terminalia belerica, Terminalia chebula, Ricinus communis قابلیت بسیار مناسبی آنتی اکسیدانی و بازدارندگی آلفا-آمیلاز را دارد.
Keywords [Persian]
سیگناد گوگال، Frap، آلفا-آمیلاز
References
Anonymous, 2012. Available website: http:// herbalsafari.com/ 2012/04/divya-singhnad-guggul-for-arthritis.html.

Chu, Y.H., Chang, C.L. and Hsu, H.F. 2008.Flavonoid content of several vegetables and their antioxidant activity. Journal of the Science of Food and Agriculture., 80: 561–566.

Layer, P., Rizza, R.A., Zinsmeister, A.R., Carlson, G.L. and DiMagno, E.P. 1986. Effect of a purified amylase inhibitor on carbohydrate tolerance in normal subjects and patients with diabetes mellitus. Mayo Clinic Proceedings., 61(6): 442-447.

Li, Y., Guo, C., Yang, J., Wei, J., Xu, J. and Cheng, S. 2006. Evaluation of antioxidant properties of pomegranate peel extract in comparison with pomegranate pulp extract. Food Chemistry., 96: 254–260.

Meir, S., Kanner, J., Akiri, B. and Philosoph-Hadas, S. 1995. Determination and involvement of aqueous reducing compounds in oxidative defense systems of various senescing leaves. Journal of Agricultural and Food Chemistry.,43: 1813–1819.

Miller, G.L. 1959. Use of dinitrosalicylic acid reagent for determination of reducing sugar. Analytical Chemistry., 31:426-428.

Minnoti, G. and Aust, S.D. 1987. An investigation into the mechanism of citrate-Fe2+-dependent lipid peroxidation. Free Radical Biology and Medicine., 3: 379-387.

Oyaizu, M. 1986. Studies on products of browning reaction: Antioxidative activities of products of browning reaction prepared from glucosamine. Japanese Journal of Nutrition., 44: 307-315.

Tundis, R., Loizzo, M.R. and Menichini, F. 2010. Natural products as alpha-amylase and alpha-glucosidase inhibitors and their hypoglycaemic potential in the treatment of diabetes: an update. Mini Reviews in Medicinal Chemistry., 10(4): 315-331. 

Statistics
Article View: 1,738
PDF Download: 1,266
Home | Glossary | News | Aims and Scope | Sitemap
Top Top

Journal Management System. Designed by sinaweb.