Document Type: Short communication
Authors
Department of Chemistry, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
مقدمه و هدف: اسانس از قسمتهای مختلف گیاه شامل گلها، دانه ها، برگها و ریشه جداسازی می شود. از این اسانسها به طور گسترده در تولید عطر، لوارم آرایشی بهداشتی، مواد غذایی، نوشیدنیها و شیرینی جات استفاده می شود. به علاوه به عنوان یک جزء در ترکیبات ضدعفونی کننده و حشره کشها کاربرد دارند. روش تحقیق: اسانس با استفاده از چندین روش مانند تقطیر آبی، تقطیر با بخار، استخراج فاز جامد، تقطیر به همراه ماکروویو و استخراج بدون حلال توسط ماکروویو استخراج می شوند که در این تحقیق از روشهای تقطیر آبی، استخراج بدون حلال توسط ماکروویو و استخراج فاز جامد جهت استحصال اسانس از برازمبل و پونه سای انبوه پرورش یافته در ایران استفاده شد. نتایج و بحث: کامفور (با مقادیر 2/15%، 5/15% و 02/9% در سه روش ذکر شده)، 1,8-cineole(با مقادیر 03/15%، 21/14% و 87/9%) و §-carene( با مقادیر 4/6%، 19/7% و 78/9%) مهمترین ترکیبات شناسایی شده در اسانس برازمبل بودند. Geraniol با مقدار 74/12% و β-caryophyllene با مقدار 05/10% در اسانس به دست آمده از روش تقطیر آبی شناسایی شدند در حالیکه carvacrol با میزان 52/70% و β-caryophyllene با میزان 13/4% در روش استخراج بدون حلال توسط ماکروویو مشاهده شدند و از جمله مهمترین ترکیبات در اسانس پونه سای انبوه بودند.
Keywords [Persian]